Estratègia per renovar l’eficiència energètica dels edificis

La Comissió Europea ha publicat la seva estratègia per renovar l’eficiència energètica del parc d’habitatges. Per això, d’aquí a l’any 2030, la Comissió es proposa renovar 35 milions d’edificis i crear fins a 160.000 llocs de treball en el sector de la construcció.

L’onada de renovació utilitzarà la reglamentació, el finançament i l’assistència tècnica al llarg de tota la cadena de valor de la renovació per complir els seus objectius.

L’estratègia donarà prioritat a l’actuació en tres àmbits:

  1. La descarbonització de la calefacció i la refrigeració.
  2. La lluita contra la pobresa energètica i la millora dels edificis menys eficients.
  3. La renovació d’edificis públics, com escoles, hospitals i edificis administratius.


La Comissió revisarà el 2021 la Directiva d’eficiència energètica i la Directiva relativa a l’eficiència energètica dels edificis. Proposarà introduir una obligació més estricta de disposar de certificats d’eficiència energètica juntament amb la introducció gradual de normes obligatòries d’eficiència energètica mínima per als edificis existents.


L’onada de renovació no només consisteix a fer que els edificis existents siguin més eficients des del punt de vista energètic i climàticament neutres, sinó que pot desencadenar també una transformació a gran escala de les nostres ciutats i del nostre entorn edificat.


Comunicats de premsa de la Comissió Europea:

– Onada de renovació: duplicar la taxa de renovació per reduir les emissions, impulsar la recuperació i disminuir la pobresa energètica.

Preguntes i respostes sobre l’onada de renovació.


Esperem que aquesta informació sigui del vostre interès.