El Gremi de la Construcció del Vallès signa un conveni amb SUA CORP per complementar el pla d’actuació de prevenció de robatoris en obres i ocupacions il·legals

  • Fruit del treball conjunt entre el Gremi de la Construcció del Vallès, la Policia Municipal de Terrassa i els Mossos d’Esquadra, el gener de 2023 es va presentar a les empreses del sector, un pla que permet als cossos de seguretat actuar amb més celeritat davant els intents de robatori a les obres i davant d’ocupacions il·legals en habitatges.
  • Toni Palet: “El conveni signat avui amb SUA CORP suposa tancar el cercle d’aquest pla d’actuació que vam iniciar l’any passat per ajudar a les nostres empreses agremiades a fer front a una problemàtica que genera sobre costos i acaba perjudicant tota la cadena de valor.”
  • “Els robatoris de materials no només incrementen despesa, per la reposició del mateix, sinó que també endarrereix els processos de construcció i finalització d’una obra, afegint despeses addicionals i el malestar del client final”.

Terrassa, 6 de febrer de 2024. Toni Palet, president del Gremi de la Construcció del Vallès i Pedro Moya, gerent de l’empresa SUA CORP, han signat avui un acord de col·laboració per incrementar el nivell de seguretat de les empreses agremiades tant pel que fa a robatoris de materials en les obres en construcció, com en les possibles ocupacions il·legals d’habitatges de nova promoció o habitatges pendents d’enderroc o reforma.

“Vam posar en marxa la Comissió de Seguretat on participem membres del Gremi de la Construcció, agents dels Mossos d’Esquadra i agents de la Policia Municipal per incrementar els nivells de seguretat en les obres” explica Palet, “i, de fet, a principis del 2023, orientats pels cossos de seguretat, vam definir un protocol de funcionament pels nostres associats en l’àmbit de les ocupacions amb mesures com ara que l’habitatge estigui protegit amb tancaments adequats, amb alarma connectada a central i/o càmeres amb sensors de moviment, amb l’objectiu de disposar d’una prova fefaent amb la data i hora de l’indici d’ocupació. I en aquells casos que es considerin d’alt risc per a la proximitat del lliurament a clients, recomanar la contractació de seguretat privada”. Segons el president del Gremi, després d’un any, el resultat del pla és positiu, “ha funcionat bastant bé, però ens hem adonat que el control i l’eficiència de la seguretat a les obres no estava ben resolt, ni per la vigilància durant les hores de descans nocturn, ni els caps de setmana, però tampoc mentre s’hi està treballant. Penseu que circula molta gent en el transcurs d’una obra. Els nostres agremiats havien d’anar el mercat lliure per contractar sistemes de seguretat, però entre la gran diversitat d’oferta existent no trobaven ofertes que cobrissin la totalitat de les necessitats”. L’acord amb SUA CORP suposa resoldre aquest darrer punt del pla d’actuació amb una solució integral adaptada a les necessitats de les empreses constructores.

“L’objectiu que assolim amb aquest conveni és poder oferir a les nostres empreses agremiades la possibilitat de comptar amb tecnologia nova, servei d’instal·lació, servei de manteniment i, sobretot, que tot el sistema estigui connectat a una central d’alarma perquè els cossos de seguretat puguin actuar a la màxima brevetat de temps”, argumenta Palet, “el que hem aconseguit és poder oferir mitjançant una única empresa el servei integral de seguretat que requereixen els nostres agremiats i que pots moure d’una obra a altra. Hem treballat plegats per arribar a oferir una solució adaptada que realment creiem que beneficiarà la gestió de les empreses del sector”.

El servei de SUA CORP engloba tant les ocupacions, la seguretat en les obres, com aspectes de ciberseguretat a les oficines en “una oferta específica per al sector que anirem adaptant i actualitzant cada tres mesos, perquè la tecnologia varia molt, avança amb molta rapidesa i és bo que les empreses estiguin al dia”, ha expressat Pedro Moya qui ha afegit que “en el nostre cas, sense tenir cap obligació legal al respecte com ho poden ser els dos manteniments anuals, realitzem als nostres clients un simulacre d’intent d’ocupació o robatori a l’any, la qual cosa ens permet millorar i reduir el temps de detecció i resposta immediat que tenim fixat en màxim un minut i mig”. Segons Moya, una integració dels sistemes de seguretat des de l’inici de qualsevol projecte, a la llarga impacta positivament a totes les parts implicades, i aconsegueix més eficiència, “si en comptes d’instal·lar els sistemes de seguretat quan l’obra està a punt de ser lliurada es preveiés des d’un principi en el projecte d’arquitectura, probablement evitaríem haver de fer reformes posteriors derivades de la instal·lació a posteriori de cablejats o càmeres”, reflexiona el president del Gremi.

Oferta especial