Pautes per evitar ocupacions il·legals

Us informem que des del Gremi de la Construcció del Vallès, en col·laboració amb el cos dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Municipal de Terrassa, hem consensuat unes pautes d’actuació per evitar les ocupacions il·legals d’habitatges de nova promoció i habitatges pendents d’enderroc o reforma

L’objectiu d’aquest mecanisme és evitar que les ocupacions il·legals es consolidin i que, per tant, els cossos policials puguin actuar amb celeritat i garantir que es restitueix la propietat de forma immediata.  

Us resumim breument aquestes pautes d’actuació que us aconsellem pugueu seguir en la mesura que us sigui possible: 

• L’habitatge ha d’estar protegit amb tancaments adequats, amb alarma connectada a central i/o càmeres amb sensors de moviment, amb l’objectiu de disposar d’una prova fefaent amb la data i hora de l’indici d’ocupació. En aquells casos que es considerin d’alt risc per la proximitat del lliurament a clients, es recomana la contractació de seguretat privada.

• En cas d’indicis d’ocupació:
o Cal trucar immediatament al telèfon d’emergències 112 o bé al telèfon de la Policia Municipal 092.
o Cal que la propietat es personi de manera acreditada perquè els Mossos o bé la Policia Municipal pugui comprovar la propietat de l’immoble ocupat.
o Cal evitar enfrontaments amb els ocupes.

• Amb la prova suficient de les càmeres, alarma i/o seguretat privada que permeti acreditar que tot just s’acaba de produir l’ocupació, els agents faran tot el possible per restituir la propietat de forma immediata.

• La propietat, una vegada s’han fet fora els ocupes, ha de garantir que l’immoble queda novament ben tancat.

• És aconsellable que ens pugueu facilitar les adreces d’obres noves o bé habitatges que vulgueu protegir, així com telèfons de contacte de la propietat, per tal d’elaborar un directori que facilitarem i actualitzarem als cossos policials periòdicament. L’objectiu és, en la mesura del possible, poder actuar amb la major celeritat i d’altra banda, incrementar la vigilància d’aquests espais.

Podeu ampliar informació a través de la secretaria tècnica del Gremi, Núria Martí, al telèfon 937361102 o bé al c/e gremiconstruccio@cecot.org.